klubok

ahová várunk ―

kortárs gödör

A kortárs művészet nem szubkultúra, sőt, azokra a dolgokra reflektál, ami velünk és körülöttünk történik. Ehhez igazodva, a Kortárs Gödörben különböző műfajokban és eszközökkel foglalkozunk a jelen kérdéseivel. Számíthattok képzőművészeti megmozdulásokra, fotókiállításokra, színházi előadásokra, egyéni előadóestekre, tánc és vegyes műfajú performanszokra, publikus eszmecserékre, közös gondolkodásra, egyéni végkifejletre. Szórakoztató filozofálgatás pazar arcokkal a szavakon innen és túl. 

nyolctíz

Az élőzenei koncertek NyolcTíz klub név alatt futnak a Gödörben. A névválasztás egyszerű oka, hogy szeretnénk stabilan tartani az esti 8-10 óra közötti koncertsávot. Színes stílusú, széles palettát rakunk össze, lesz: underground, pop, rock, avantgárd, etno, világzene, fúziós, crossover, jazz, blues. Olyan zenekarokkal és előadókkal, akiket jól ismerhettek, és olyanokkal, akik csak most indulnak. Szeretjük a hosszúhétvégéket, ezért nálunk minden hétvége három napig tart!

klíma klub

Lakossági zöldprogramok neked. Szuper, ha szelektíven gyűjtöd a szemetet, de tudod mennyi minden van még? Heti rendszerességgel zöld tematikus közösségi ismeretterjesztés a Gödörben, mutatjuk, mit jelent a slow life, a zero waste a mindennapokban és a háztartások szintjén. Csoportos információáramlás a kedvenc szakértőinkkel, pályázatfigyelés, urbánus környezet, bringázás, városi kertek, szépségápolás, gardrób innováció, a topikokkal kapcsolatos séták és workshopok. Jógázni is fogunk!

irodalmi sáv

Lehetőséget lássunk-e a pandémiában a globális helyzetet érintő változtatásokat illetően, vagy marad, mint eddig a történelem során mindig, ez a járvány is „pusztán” egy sorscsapás? Ebben az évadban világirodalmi példákon keresztül vizsgáljuk, hogy milyen nyomokat hagyott a szellemtörténetben az emberiséget eddig sújtó járványok sora a középkori pestisektől a kolerán át a spanyolnátháig. A havi két alkalomra tervezett sorozat a Szépírók Társasága és különböző könyvkiadók együttműködésével jön létre. A szerkesztő és az esték moderátora Bárdos Deák Ágnes.

gödör filmklub

Végre mozizhatunk együtt, régóta terveztük. Kéthetente olyan filmeket nézünk közösen, amik nyomot hagynak, hagytak, és tartalmilag, formailag is igyekeznek újat, meglepőt, előremutatót nyújtani. Többnyire a most születő filmekre fókuszálunk, esetenként a vetített filmhez kapcsolódó meghívott vendégekkel beszélgetünk. Sok-sok rejtett kincs van, ami vagy csak pár hétig ment, vagy – talán – nem is vetítették még itthoni mozikban. Ezeket kutatja jó ideje Baróti Éva, vele megyünk moziba. 

athe sam

Az Athe Sam Klub célja a kortárs roma kultúra bemutatása, na és persze az önfeledt szórakozás a legjobb cigányzenekarok koncertjeivel. Az „Athe Sam” jelentése „Itt vagyunk”, a klub előzménye a hosszú éveken át megrendezett Athe Sam Összművészeti Fesztivál. Ez a klub lehetőséget is teremt a fiatal, feltörekvő cigány művészeknek a bemutatkozásra, állandó házigazda: a Romano Drom együttes. A koncertek mellett kerekasztal-beszélgetések, filmvetítések, roma táncház és tánctanítás teszi teljessé a képet. Ha tudunk együtt zenélni, akkor tudunk együtt élni is!